Ga naar hoofdinhoud
Guzmania Calypso transparant vooraanzicht
Lengte170 cm
Linda, 170 cm hoog
Lengte45 cm
Guzmania Calypso
Guzmania Calypso
Guzmania Calypso Blad
Lengte check
Een samba van kleur

Een populaire aanwinst uit de Bromelia familie, deze Guzmania Calypso is een compacte krachtpatser. De plant komt oorspronkelijk uit de regenwouden van Florida tot Zuid-Amerika en heeft een krachtige uitstraling met zijn felgekleurde schutbladeren die samen een trechter vormen. Deze bladeren, die kleuren als felrood groeien uit een mooie rozet en zijn een feest voor het oog.

Deze Guzmania is een soort die alles geeft en na de bloei weer opnieuw begint. De bloei duurt doorgaans 10 tot 12 weken en na die tijd produceert de plant nieuwe planten, of 'pups', die gemakkelijk van de moederplant kunnen worden verwijderd en opnieuw kunnen worden gekweekt. Zorg voor je Guzmania is vrij eenvoudig. De plant heeft graag veel water, maar houdt er niet van om met zijn wortels in het water te staan. Het is het beste om water direct in de rozet te gieten, die als een natuurlijk reservoir fungeert. Zorg ervoor dat de plant op een plek met indirect licht staat, want hoewel hij van licht houdt, is direct zonlicht niet zijn vriend. En vergeet niet, eens in de drie weken een beetje plantenvoeding doet wonderen voor de bloei.

Veel water nodig
Niet luchtreinigend
Geniet van indirect zonlicht
Giftig voor huisdieren
Lengte

De minimale lengte van de plant inclusief kweekpot in centimers.

: 45 cm
12 cm
2100 incl. BTW
Op voorraad
  • Gratis verzonden vanaf €35 (anders €2,95)
  • Rechtstreeks van de kweker, in 2–3 werkdagen geleverd
  • Voor elke gekochte plant, planten wij een boom
Vers van de kweker.

Jouw plant wordt altijd direct vanaf de kweker verzonden. Met strenge kwaliteitscontroles zorgen we ervoor dat jouw plant goed wordt afgeleverd en klaar is om zijn vleugels…eeuh…bladeren te spreiden.

Vers van de kweker
Veilige verzending
Stevig verpakt.

Om er voor te zorgen dat jouw plant netjes wordt afgeleverd, gebruiken we een speciaal ontwikkelde verpakking die ervoor zorgt dat jouw plant onderweg niets overkomt.

Plant een boom.

Voor elke verkochte kamerplant planten wij met onze partner One Tree Planted een boom. Zo maken we de wereld een beetje groener en verminderen we de CO2 uitstoot.

Koop een plant, plant een boom