Ga naar hoofdinhoud

Grote indrukwekkende kamerplanten die je moet hebben!

Grote kamerplanten Planten in huis hebben is hip! Zelfs zo hip dat woonkamers compleet worden omgetoverd tot urban jungles met enkele tot tientallen kamerplanten. Natuurlijk enorm vet om zo’n oerwoud in huis te hebben, maar het vergt ook een heleboel energie om al die planten bij te houden. Elke plant vraagt namelijk om speciale behandeling: zo kan per plant de standplaats, hoeveelheid voeding en bewatering verschillen. Misschien heb jij wel helemaal niet de tijd en ruimte om zoveel planten te hebben. De oplossing? Koop één grote indrukwekkende kamerplant die de aandacht op zich eist! We hebben een aantal grote kamerplanten op een rijtje gezet. Welke plant vind jij de indrukwekkendste?

Paradijsvogelbloem (Strelitzia)

Misschien is de Strelitzia (of paradijsvogelbloem) wel de meest indrukwekkende kamerplant. Dit tropisch zwaargewicht kan binnen redelijk korte tijd uitgroeien tot een gevaarte van wel 2 meter hoog. En als je heel geduldig bent, zal je binnen 3 tot 4 jaar beloond worden met prachtige bloemen!

ParadijsvogelbloemVia @oursweetliving op Instagram

Geldboom – Pachira aquatica

De geldboom is een bijzondere kamerplant waarvan de bladeren, mits de plant op de juiste plek wordt neergezet, hard kunnen groeien. Deze prachtige boom komt op een plaats met halfschaduw volledig tot z’n recht. Vergeet hem dan ook niet op een plek te zetten waar de boom de mogelijkheid heeft om te groeien.

Pachira aquaticaVia @marjawickman op Instagram

Goudpalm – Areca

Ook de goudpalm mag zeker niet ontbreken tot deze collectie indrukwekkende kamerplanten. Deze palm kan in de natuur uitgroeien tot een boom van maar liefst 10 meter. Weest gerust, in jouw kamer zal het niet zo ver komen, dan moeten de omstandigheden van voor deze plant wel heel ideaal zijn. Kijk echter niet op als de palm na een aantal jaar 2 tot 3 meter is 😉

Areca GoudpalmVia @growurban op Instagram

Euphorbia cactus

Een totaal andere kamerplant is de indrukwekkende Euphorbia cactus. Deze makkelijk te onderhouden kamerplant kan uitgroeien tot een opvallende cactus die zeker niet zal misstaan in jouw inrichting.

Euphorbia cactusVia @plantdad.ca op Instagram

Ficus Lyrata

Nog zo’n indrukwekkend exemplaar is de Ficus Lyrata. Deze kamerplant kan, mits je de kluit niet laat uitdrogen, uitgroeien tot een schitterend grote plant.

FicusVia @plantways op Instagram