Ga naar hoofdinhoud

Planten inspiratie voor het (thuis)kantoor

Jouw werkplek. Je werkt er hard en je brengt er relatief veel tijd in door. De uitstraling van jouw werkplek draagt bij aan het werkplezier en een gezond werkklimaat. Hoe je dat doet? Met planten natuurlijk!

Planten op jouw werkplek zorgen voor extra sfeer en bezorgen jou als harde werker, maar ook bezoekers een huiselijk gevoel. Daarnaast hebben planten een positief effect op de kwaliteit van de lucht in jouw werkruimte, dragen zij bij aan het ervaren van werkgeluk, verhogen zij de mate van creativiteit, verbeteren zij de akoestiek in de ruimte en leveren zij een bijdrage aan het terugdringen van ziekteverzuim onder werknemers. Moeten wij je nog meer zeggen, waarom het naast mooi ook verstandig is om planten op je werkplek neer te zetten?

De keuze van de plant is wel belangrijk. Elke werkruimte is namelijk anders en ook smaken verschillen. Maak jij van jouw werkplek een heuse jungle of kies jij voor een paar eyecatchers? Wij zetten de mogelijkheden graag voor je op een rijtje om jou een plantje, uhhh handje, te helpen.

Graslelie op bureau

De graslelie

Graslelie in goudVia @kellyxm op Instagram

Deze groene vriend weet wel raad met de wat ongezondere deeltjes in de lucht: de graslelie. Je moet wel goed voor hem zorgen, want het is nogal een dorstig type.

Ficus Elastica

Ficus RubberVia @lakar.ideas op Instagram

Ook wel rubberplant genoemd. Deze plant heeft alles in huis wat je zoekt in een kantoorplant: luchtzuiverende werking, moderne uitstraling en weinig onderhoud. Weinig licht in jouw werkruimte? Ook niet erg, want deze groene vriend houdt van een wat donkerder plekje.

Dracaena Marginata

Dracaena MarginataVia @mcr_jungle op Instagram

Deze krachtpatser eet graag ongezonde deeltjes. Zowel bij het ontbijt, de lunch als het diner. Eten, daar is het hem om te doen. Van drinken houdt hij dan ook stukken minder wat de Dracaena's uitstekende kantoorplanten maakt.

Zamioculcas

Zamioculcas zamiifoliaVia @lar_e_jardim_ana op Instagram

Een ZZ-plant. Met deze allemansvriend word jij geheid beste maatjes. Kan gewoon niet mis!

Monstera

MonsteraVia @plantsofmaddy op Instagram

Met een Monstera vrolijkt je maandag op! De hippe bladeren zijn echte eyecatchers en deze gatenplant is makkelijk te verzorgen en is super luchtzuiverend.

De Varen

BostonvarenVia @plantfriendzz op Instagram

Mooi groen is niet lelijk. Lekker vol en misschien een tikje wild. Met een enkele varen merk je al direct verschil! Ook deze vriend drinkt met mate.

Aloë Vera

Aloë Vera in de zonVia @happy.healthy.mimi op Instagram

Supermakkelijk in het onderhoud en sterk luchtzuiverend: de Aloë. Deze vriend zal zelfs bruin verkleuren wanneer de lucht in de ruimte sterk verontreinigd is. In het najaar en winter staat hij het liefst helemaal droog. Wel graag op een lichte plek.

De Goudpalm

Areca GoudpalmVia @growurban op Instagram

Kenmerkend aan de Goudpalm is de bladbreedte; nieuwe bladeren splitsen zich en keren naar hun natuurlijke vorm terug naarmate de plant ouder wordt. Deze vriend maakt veel zuurstof aan, filtert schadelijke stoffen uit de lucht en is makkelijk te onderhouden. Regelmatig een slokje water, dat wel.

Cactus

Euphorbia CactusVia @daniosworld op Instagram

Kan natuurlijk niet ontbreken in een lijst met kantoorplanten: de cactus. Een klein model voor op je bureau of kies een grote onverwoestbare cactus. Ideaal omdat ze makkelijk in onderhoud zijn en er ook stoer uitzien.

Sanseveria

SanseveriaVia @intotheplants op Instagram

Ook wel bekend als vrouwentong. Deze kameraad zuivert de lucht effectiever dan de gemiddelde plant en is bijna niet dood te krijgen. Een Sanseveria kan vrijwel overal geplaatst worden: volop in de zon of juist verder van het raam, deze plant is altijd blij.

Aspidistra

AspidistraVia @agustinlopezplantas op Instagram

Een Aspidistra is één van de sterkste kamerplanten. De grote bladeren fleuren je werkplek en zijn ideaal omdat ze geen problemen hebben met onregelmatige watergift. Van nature groeit de plant onder andere planten waardoor een Aspidistra het ook goed doet op een schaduwrijk plekje in je kantoor.

Wij zijn benieuwd hoe jij er binnenkort bij zit. Of moeten we zeggen ‘tussen (de planten) zit’?